Ta bilen till träningar och tävlingar

Idag är valet mellan att äga bil eller inte både stort och viktigt för många. Miljöaspekten är överhängande och att välja en bil som är vänligare mot klimatet är av stor vikt både för privatpersoner, bilföretagen och samhället i stort. Hur ska man då tänka som barnfamilj, där ekonomin kanske är kärv men sportintresset stort?

Buss eller bil?

När barnen kommer upp lite i åldrarna visar många intresse för olika typer av sporter, och det öppnas upp en spännande värld där alla möjliga varianter går att testa för att hitta favoriten. Detta innebär dock också att transporterna blir betydligt fler och oftare förekommande, ofta flera gånger i veckan om ni har flera barn. Äger ni ingen bil kan det bli tufft, trots en stark vilja att värna om miljö och klimat. Många gånger går det att välja buss till träningarna, men det innebär också risker för väntetider och sena, kalla kvällar i väntan på bussen hem. Ska ni dessutom i olika riktningar med olika barn kan det bli extra jobbigt. Därmed inte sagt att det här inte går – allt går om man verkligen vill. Men ibland kan det kännas skönt att hoppa in i bilen och därigenom spara en hel del tid. Speciellt om det blir tävlingar på andra orter krävs nästan biltransport.

Begagnad eller ny?

Hur ska ni då göra när ni märker att träningar och tävlingar börjar ta mer tid i anspråk och ni vill underlätta för alla? Väljer ni att skaffa bil så handlar egentligen allt om att göra vad ni kan med det ni har. Är ni, som många andra, miljömedvetna och också vill spegla det i ert val av bil finns idag många goda alternativ att välja mellan. Exempelvis finns många Nissan bilar i både nyskick och begagnade. Att köpa en begagnad bil sparar både pengar och en viss mängd klimatavtryck men det blir också viktigt att undersöka så att miljöaspekten faktiskt finns där. Ofta är nya bilar i bättre skick och eventuellt också utrustade med miljövänligare funktioner och egenskaper än samma modell som är begagnad. Så det gäller att väga för och emot, men är exempelvis ekonomin knaper är ofta begagnade bilar att föredra.

Se till fördelarna

Väljer ni att köpa en nyare bil kan det vara bra att se över de övriga finanserna och undersöka om ni kan spara in på något annat under en tid för att ekonomin ska fungera smärtfritt. Även små förändringar kan skapa positiva resultat med lite tid och tålamod, så ge inte upp. Det faktum att det nu är betydligt smidigare att ta sig till och från träningar och tävlingar med barnen behöver ju också räknas in som en riktigt stor fördel, och själva grunden till att ni faktiskt skaffade bil. Tiden och energin som sparas är förhoppningsvis guld värda.