Driv ett företag inom sport

Enligt SCB idrottar tre av fyra svenskar på fritiden, och idrottandet har ökat särskilt bland kvinnor. Det stora sportintresset hos svenskarna gör det till en bra affärsidé att starta en sportverksamhet. Här har du många olika inriktningar att välja mellan, där du till exempel kan ägna dig åt att sälja sportartiklar eller bli personlig tränare.

När du driver en sportverksamhet kan du behöva ha koll på vad dina medarbetare tycker. Med en medarbetarundersökning från Ungapped kan du smidigt och enkelt bygga professionella medarbetarundersökningar. Du får färdiga enkätmallar med frågor där allt är helt responsivt. Det innebär att din medarbetare kan göra undersökningen på mobilen, datorn eller på sin läsplatta i soffan. Du kan få gratis rådgivning hos Ungapped om du undrar vilken typ av tjänst som passar dig. Medarbetarundersökningen kan användas för att ta reda på om din personal trivs i din sportverksamhet och om de har motivation för att förbättras och utvecklas. För att ditt företag ska bli framgångsrikt är det helt nödvändigt att ledningen vet vad personalen tycker om arbetsplatsen, arbetsuppgifterna, chefer och kollegor. Med hjälp av medarbetarundersökningen kan du ta fram ett NMI eller ”Nöjd Medarbetare Index”, vilket ger underlag för att belysa vilka problem det finns i verksamheten. Detta gör det möjligt att skapa en lockande arbetsplats som drar till sig ny kompetens.

Nöjda medarbetare ger nöjda kunder

Rekryteringssajten Glassdoor gjorde för några år sedan en analys som visade att medarbetare som trivs väl på företaget skapar nöjda kunder. Det gick att se ett extra tydligt samband mellan dessa två faktorer i branscher där det fanns en nära kontakt mellan kunder och anställda, som inom turism, handel och restaurang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *